چگونه بخار سیگار الکترونیکی میکروبیوم روده، وزن بدن و سطوح التهاب سیستمیک را تغییر می دهد؟

فروردین 22, 1402
14 بازدید

به گزارش خبر اول و به نقل از news-medical در مطالعه‌ای که اخیراً در مجله Nutrients منتشر شده است، محققان از یک مدل موش برای بررسی اثرات مصرف طولانی‌مدت رژیم غذایی پرچرب در حضور و غیاب بخار سیگار الکترونیکی (سیگار الکترونیکی) با و بدون نیکوتین بر متابولیسم استفاده کردند. نشانگرها، میکروبیوم روده، وزن بدن و […]

به گزارش خبر اول و به نقل از news-medical در مطالعه‌ای که اخیراً در مجله Nutrients منتشر شده است، محققان از یک مدل موش برای بررسی اثرات مصرف طولانی‌مدت رژیم غذایی پرچرب در حضور و غیاب بخار سیگار الکترونیکی (سیگار الکترونیکی) با و بدون نیکوتین بر متابولیسم استفاده کردند. نشانگرها، میکروبیوم روده، وزن بدن و سطوح التهاب سیستمیک.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که میکروبیوم روده و تعامل آن با ریه ها از طریق محور روده-ریه می تواند نقش مهمی در ایجاد بیماری های ریوی داشته باشد.

شناخته شده است که سیگار کشیدن باعث ایجاد تغییراتی در میکروبیوتای روده می شود که با چندین بیماری مزمن ریوی مرتبط است. با این حال، در حالی که شواهدی از آسیب حاد ریه به دلیل استفاده از سیگار الکترونیکی وجود دارد که با سیگار قابل مقایسه است، درک اثرات طولانی مدت قرار گرفتن در معرض بخار الکترونیکی با و بدون نیکوتین بر میکروبیوم روده کم است.

یکی دیگر از عواملی که میکروبیوتای روده را تغییر می دهد رژیم غذایی است، با تغییرات در میکروبیوم روده به دلیل رژیم غذایی نامناسب که با شرایط متابولیک مختلف و چاقی مرتبط است. نتایج یک مطالعه مبتنی بر جمعیت در مورد استفاده از سیگار الکترونیکی همچنین نشان داد که افرادی که دارای اضافه وزن یا چاق بودند، سیگارهای الکترونیکی را به سیگارهای تنباکو ترجیح دادند.

تأثیر یک رژیم غذایی طولانی مدت با چربی بالا و قرار گرفتن در معرض بخار الکترونیکی بر میکروبیوم روده و ارتباط آن با اختلالات متابولیک و التهابی کمتر مورد بررسی قرار گرفته است.

در مطالعه حاضر، محققان از مدل‌های موش‌هایی که از رژیم غذایی پرچرب و غذای استاندارد تغذیه می‌کردند به‌مدت ده هفته به‌عنوان کنترل استفاده کردند، پس از آن به مدت نیم ساعت در معرض بخار الکترونیکی با نیکوتین یا بدون نیکوتین قرار گرفتند. شش هفته. اندازه گیری وزن بدن در شروع آزمایش و هر هفته تا پایان آزمایش انجام شد.

موش‌های معدوم شده تشریح شدند و بالشتک‌های چربی اپیدیدیم و خلف صفاقی وزن شدند. نمونه های خون و سرم نیز برای آزمایش سطوح اینترلوکین-1β (Il-1β)، فاکتور نکروز تومور-α (TNF-α)، تری گلیسیرید سرم و اسیدهای چرب آزاد غیر استری شده سرم جمع آوری شد.

برای تجزیه و تحلیل میکروبیوم، تجزیه و تحلیل اسید دئوکسی ریبونوکلئیک (DNA) در پایان مطالعه بر روی یک گلوله مدفوع از هر موش انجام شد و ژن ریبونوکلئیک اسید ریبوزومی 16s (rRNA) از DNA استخراج‌شده تکثیر شد.

یک درخت فیلوژنتیک از توالی ها ساخته شد و تفاوت های قابل توجهی در انواع توالی آمپلیکون تعیین شد. علاوه بر این، فواصل UniFrac برای مقایسه جوامع میکروبیوم طبیعی روده و شاخص تنوع شانون محاسبه شد.

نتایج گزارش دادند که موش هایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه می شدند، دارای سطوح بالاتری از اسیدهای چرب غیر استریفیه و تری گلیسیرید بودند. بدون توجه به محتوای نیکوتین، وقتی موش ها در معرض بخار الکترونیکی قرار گرفتند، توده چربی و وزن بدن کاهش یافت.

به طور مشابه، در گروه کنترل، که موش‌ها با غذای استاندارد تغذیه شدند، توده چربی، وزن بدن و سطوح اسیدهای چرب غیر استری شده پس از قرار گرفتن در معرض بخار الکترونیکی حاوی نیکوتین کاهش یافت. در حالی که قرار گرفتن در معرض بخار الکترونیکی بدون نیکوتین باعث افزایش سطح سرمی TNF-α در موش هایی شد که با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شده بودند، سطوح IL-1β در سرم تغییری نکرد.

علاوه بر این، در حالی که رژیم غذایی پرچرب به طور قابل‌توجهی بر تنوع آلفا و بتا میکروبیوم روده تأثیر می‌گذارد، قرار گرفتن در معرض بخار الکترونیکی بدون در نظر گرفتن رژیم غذایی، تأثیر قابل‌توجهی بر میکروبیوم روده ندارد.

در موش‌های گروه کنترل، قرار گرفتن در معرض بخار الکترونیکی به طور قابل‌توجهی بر فواصل UniFrac تأثیر گذاشت، که نشان‌دهنده وجود یا عدم وجود واحدهای طبقه‌بندی عملیاتی بر اساس قرار گرفتن در معرض بخار الکترونیکی است. با این حال، تفاوت در فراوانی نسبی میکروبیوتای روده تفاوت معنی‌داری نداشت.

نشان داده شد که رژیم غذایی پرچرب باعث افزایش فراوانی نسبی گروه هایی مانند پروتئوباکتری ها و فیرمیکوت ها و کاهش فراوانی تنریکوت ها می شود.

کاهش وزن بدن، سمیت قرار گرفتن در معرض بخار الکترونیکی و افزایش نشانگرهای التهابی در گردش خون را در موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب و موش‌های گروه کنترل که با غذای استاندارد تغذیه شده بودند، نشان داد.

با توجه به نتایج مطالعات قبلی مبنی بر اینکه استفاده از سیگار الکترونیکی میکروبیوم دهان و سد اپیتلیال روده را تغییر می‌دهد، عدم تغییر در میکروبیوم روده پس از قرار گرفتن در معرض بخار الکترونیکی شگفت‌آور بود. با این حال، محققان خاطرنشان کردند که دوز بخار الکترونیکی مورد استفاده در این مطالعه کم بود و قرار گرفتن در معرض دوز بالاتر و طعم‌های دیگر با ترکیبات مختلف، نتایج می‌تواند متفاوت باشد.

به طور کلی، یافته‌ها نشان داد که در حالی که قرار گرفتن در معرض بخار الکترونیکی، صرف نظر از محتوای نیکوتین، باعث کاهش وزن بدن و افزایش سطح گردش خون TNF-α شد، اما ترکیب میکروبیوتای روده را تغییر نداد.

نویسندگان بر این باورند که این احتمال وجود دارد که استفاده طولانی مدت از سیگار الکترونیکی تغییرات قابل توجهی در میکروبیوتای روده ایجاد نکند.