استاندار خراسان جنوبی گفت: در برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و صفر نیز همچنان تأکید بر حفظ سلامت مردم است. حمید ملانوری، امروز شنبه ۱۶ مرداد در جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا، اظهار کرد: دستورالعملهای بهداشتی تحت عنوان ضوابط مراسم عزاداری ایام محرم و صفر ابلاغ شده و مسئولیت اجرای این مصوبات به […]
استاندار خراسان جنوبی گفت: در برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و صفر نیز همچنان تأکید بر حفظ سلامت مردم است.
حمید ملانوری، امروز شنبه ۱۶ مرداد در جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا، اظهار کرد: دستورالعملهای بهداشتی تحت عنوان ضوابط مراسم عزاداری ایام محرم و صفر ابلاغ شده و مسئولیت اجرای این مصوبات به عهده سازمان تبلیغات اسلامی است.
وی ادامه داد: سازمان تبلیغات اسلامی مکلف است در ایام برگزاری مراسم، به صورت روزانه و طی جلساتی مستمر، شرایط را دائماً رصد کند تا پروتکلها رعایت شوند.
استاندار با تأکید بر اینکه اصرار ما بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی است، گفت: رعایت فاصله، استفاده مستمر از ماسک، ضدعفونی مکرر فضا و برگزاری مراسم در محیط باز در این دستورالعملها مورد تأکید است.
ملانوری یادآور شد: موضوع بسیار مهم دغدغه ستاد در این دستورالعمل ها،حفظ سلامت مردم است وگرنه همه ما مشتاق، شیفته و دلتنگ برگزاری مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) هستیم.
وی ضمن تشکر از اقدامات دستگاهها و اصناف طی یک سال و نیم گذشته، خاطرنشان کرد: در شرایطی باید عزاداری کنیم که بیش از یک سال و نیم است که مدیریت بیماری کرونا و مقابله با آن بزرگترین دغدغه ماست لذا به همه هیئت های مذهبی، مداحان، هیئت امنای مساجد و حسینیه ها و … تأکید میکنیم سلامت مردم را مدنظر داشته باشند.
استاندار با اشاره به تأکید دستورالعمل ها بر برگزاری مراسم در فضای باز، گفت: دانشگاهها و ادارات کل آموزش و پرورش و ورزش و جوانان باید بدون هیچ محدودیتی، برای تأمین فضاهای باز با هیئتها و حسینیهها همکاری کنند.
ملانوری ادامه داد: ضمن این که هر گونه پذیرایی در مراسم عزاداری ممنوع است، تأکید بر خشک و خام بودن نذورات می باشد.
به گفته وی؛ طبق دستورالعملهای ابلاغی، ایستگاههای صلواتی پخش شربت و چای، جای خود را با ایستگاههای سلامت و ویژه توزیع اقلام بهداشتی میدهند.
استاندار به مصوبات جلسه قبل ستاد کرونا گریزی زد و گفت: برابر مصوبات ستاد کرونا، کلیه واحدهای صنفی مشروط به رعایت دستورالعمل های بهداشتی، مجاز به فعالیت و ارائه خدمات هستند.
ملانوری با بیان اینکه ما میخواهیم فضای کسب و کار تعطیل نشود، ادامه داد: کسی که با عدم رعایت ضوابط بهداشتی، سلامت خود و دیگران را به خطر میاندازد، نباید اجازه فعالیت داشته باشد.
وی خواستار تشدید نظارت ها و برخورد جدی با متخلفین و ناقضین ضوابط بهداشتی شد.
استاندار سپس اقدامات دانشگاه در راستای واکسیناسیون را ارزنده خواند و تصریح نمود: با اقداماتی که تا این لحظه صورت گرفته ، به لحاظ واکسیناسیون جامعه هدف، ۴ درصد جلوتر از میانگین کشوری هستیم اما این قانع کننده نیست و باید پیگیری های مکرر و جدی برای افزایش سهمیه اختصاصی به استان صورت گیرد.
ملانوری با تأکید بر اینکه ما نمیتوانیم کسی را مجبور کنیم واکسن بزند، تصریح کرد: درصدی از افراد جامعه به هر دلیلی، از تزریق واکسن امتناع میورزند، اما با توجه به این که واکسن بیماری را مدیریت میکند و ابتلاها را کاهش میدهد، لذا تقاضا میکنیم جهت انجام واکسیناسیون به مراکز مراجعه کنند.
وی یادآور شد: بر اساس مصوبه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا، کارکنان ادارات که شرایط واکسیناسیون برای آنها فراهم شده اما از تزریق واکسن امتناع ورزیده اند، درصورت ابتلای به بیماری، امکان استفاده از مرخصی استعلاجی را ندارند.
به گفته وی؛ کارکنان ادارات در چنین شرایطی باید از مرخصی استحقاقی و بدون حقوق استفاده کنند.
استاندار با اشاره به نتایج مطلوب طرح شهید سلیمانی یادآور شد: این طرح در بیماریابی بسیار مؤثر بوده و تیمهای طرح شهید سلیمانی در راستای مدیریت شرایط و نظارت بر استفاده از ماسک و رعایت دستورالعملها در مکانهایی که مراسم عزاداری برگزار میشود، مستقر شوند.
منبع: ايسنا
نظرات