امروزه کمتر شغل یا کسب و کاری را میتوان سراغ گرفت که از تحولات بیرون از خود در امان باشد. واقعیت آن است که هر تحولی میتواند به تغییر محیط کار شما منجر شود. این اتفاق میتواند شامل تحولات متعددی باشد. با این حال آنچه که مهم است این است که تمام کسب و […]
امروزه کمتر شغل یا کسب و کاری را میتوان سراغ گرفت که از تحولات بیرون از خود در امان باشد. واقعیت آن است که هر تحولی میتواند به تغییر محیط کار شما منجر شود. این اتفاق میتواند شامل تحولات متعددی باشد. با این حال آنچه که مهم است این است که تمام کسب و کارها برای رشد و پیشرفت خود باید به این تحولات توجه کنند. امسال نیز به نظر میرسد تغییراتی در محیط کار اتفاق افتاده است که توجه به آنها ضروری است. در اینجا به برخی از مهمترین تغییرات اشاره شده است.
1.تنوع، برابری و شمول در محیط کار
تنوع، برابری و شمول اولین تغییر مهمی است که در محیط کار اتفاق افتاده است. رخ دادن برخی از تحولات در طول همه گیری کرونا و بعد از آن از جمله شورش سیاهپوستان و راه انداختن جنبش “جان سیاهپوستان مهم است” تنگناهای مالی طبقات پایین اجتماعی-اقتصادی و… باعث شده است که جامعه نه تنها از دولتها بلکه از شرکتها و سازمانها نیز انتظار پاسخگویی جهت ایجاد تنوع، برابری و شمول را داشته باشد.
از طرفی این اصل بر بازدهی مالی کسب و کارها نیز تاثیر گذاشته است. چنانچه در سال 2015، مک کینزی یک مطالعه تأثیرگذار با عنوان «چرا تنوع مهم است» منتشر کرد که یافتههای آن همبستگی قوی بین تنوع و عملکرد مالی را نشان میدهد. دادههای این مطالعه نشان داد که شرکتهایی با تنوع قومیتی بیشتر در میان کارکنان، از لحاظ عملکرد، 35 درصد بهتر از شرکتهایی بودند که تنوع قومیتی نداشتند. علاوه بر این، شرکتهایی با تنوع جنسیتی بیشتر، 15 درصد بهتر از شرکتها با تنوع جنسیتی کمتر، عمل کردند
2.فعالیت ترکیبی کار از خانه و کار از اداره
سال 2020 به دلیلی عواملی چون تشدید بیماری کرونا، شاهد تغییرات قابل توجهی در نحوه هدایت کارمندان بود. چنانچه کار از راه دور برای هر کارمند اداری در طول دورههای طولانی قرنطینه به یک امر عادی تبدیل شد. با برداشته شدن تدریجی محدودیتها، تلاشها برای بازگشت به شکل سنتی کار انجام شد، اما بسیاری از کسب و کارها و همچنین کارمندان، از شکلی جدید کار از خانه نیز استقبال کردند.
3.ادغام نسلهای مختلف
ادغام نسلهای مختلف از تغییرات جالب دیگری است که در محیط کار به وجود آمده است. با بالا رفتن سن بازنشستگی، همزمان با ورود نسلهای جدید به محیط کار، شاهد همکاری گروههای سنی متنوعتری هستیم. در واقع تصور میشود در سالهای آینده شاهد تنوع بیشتری در این زمینه باشیم. تا جایی که برخی گفتهاند ممکن است در آینده پنج نسل در کنار هم کار کنند. به این ترتیب، کسب و کارها و کارکنان باید با این موضوع سازگار شوند.
4.اهمیت حمایت از سلامتی کارمندان
با توجه به نکته قبلی، عمر کاری طولانیتر به معنای تغییرات بسیار بیشتری است که برای یک کارمند در طول عمر حرفهایاش اتفاق میافتد. و همانطور که آلیستر کاکس، مدیرعامل Hays در وبلاگ اخیر خود گفته است: «بدیهی است که با طول عمر کاری بالا، همه چیز آسان نخواهد بود. بنابراین، برای هدایت آنها در آن دوران سخت، لازم است. پس باید حمایت لازم صورت بگیرد.”
5.تمرکز بر نتایج به جای تمرکز بر ساعتها
در دنیایی که پلتفرمهای دیجیتال و هوش مصنوعی حرف اول را میزند، سازمانهایی که تفکرات سفت و سخت دارند، دوام نمیآورند. در حالی که شرکتهای چابک، هوشمند و انعطافپذیر، تعادل بین کار و زندگی و رضایت شغلی را برای جذب کارکنان به وجود میآورند. پذیرش این روش جدید کار که نقش آن با توجه به کووید19 بیشتر شده است، شامل تغییر تمرکز از “ساعت کار” به “نتیجه” خواهد بود.
6. مدیریت موثر
مدیریت حجم کار کارکنان نیاز به مرزهای پایدار دارد که راهحل آن مدیریت موثر است. یک خط قطعی بین مدیریت از راه دور مؤثر و مدیریت خرد وجود دارد که اگر کنترل نشود، کارمندان شما را دیوانه خواهد کرد. محل کار نیاز به نشان دادن شفقت بیشتر و همدلی بیشتری با کارکنان دارد. بنابراین کسب و کارهایی که بر پایه انسان سالاری قرار دارند، موفقیت و بازده بیشتری خواهند داشت.
7. فرسودگی شغلی و تبدیل آن به یک خطر فرسایشی
مسائل مربوط به سلامت روان ناشی از فرسودگی شغلی یا آنچه به عنوان “خستگی همه گیر” از آن یاد میشود، در حال افزایش است. “من تنها، خسته و مضطرب هستم” اینها جملاتی است که توسط بسیاری از افراد در سراسر جهان بیان میشود. تعداد افرادی که از علائم فرسودگی شغلی رنج میبرند بیش از سه برابر بیشتر از قبل شده است. مسائل متعددی را میتوان مقصر دانست: کمبود فضای شخصی، انزوای کار از راه دور و… پس کسب و کارها باید در این رابطه سرعت عمل و تلاش لازم را داشته باشند.
8.طولانی بودن عواقب کووید 19 بر کسب و کارها
در حالی که بسیاری از مردم از زمان شروع همهگیری، چهرهای شجاعانه نشان دادهاند، اما اثرات طولانیمدت آن عواقب فاجعهباری در دنیای پسا کووید خواهد داشت. کووید 19، استرس کارمندان را افزایش داده است. از این رو بسیاری از کارمندان، مایل به گرفتن مرخصی زیادی از کار هستند. از طرفی انگیزه آنها کاهش یافته و عملکرد ضعیفی دارند. این موضوع باعث شده تا برخی از کارمندان به دنبال شغل جدید باشند تا شاید به تصورشان، در محیط کار جدید حالشان بهتر شود. پس کسب و کارها باید کلاه خلاقانه خود را به سر بگذارند تا بتوانند کارمندان خود را حفظ کنند.
9.کار آزاد افزایش یافته است.
کووید19، مشاغل آزاد در سراسر جهان را افزایش داده است. چنانچه بسیاری با تهیه بسته اینترنت دیتا ایرانسل، به راحتی با سراسر جهان ارتباط برقرار کرده و به کار فریلنسری میپردازند. این تغییر باعث شده که بسیاری از شرکتها به استخدام فریلنسرها تمایل یابند و افراد بیشتری نیز به دنبال استخدام به عنوان فریلنسر باشند. چنانچه طبق یک آمار وبسایتهای فریلنسر مانند Fiverr شاهد افزایش 48 درصدی ثبتنام در طول همهگیری بودهاند.
سخن نهایی
اگر به موارد اشاره شده دقت کنید متوجه خواهید شد که در کنار تحولاتی همچون کووید-19 که منجر به تغییرات گسترده در محیط کار شده است، نقش فناوری ارتباطات نیز بسیار پررنگ بوده است. بنابراین بخش مهمی از تغییرات نیز به واسطه فناوری ارتباطات رخ داده و نیاز است که کسب و کارها به اهمیت این موضوع و استفاده از آن در محیط کار بپردازند. به عنوان مثال تعریف درگاه پرداخت اشتراکی میتواند یک اقدام خوب و کمک کننده باشد.
نظرات