گرفتگی مجدد عروق کرونر در بیمارانی که قبلا عمل قلب باز یا بایپس عروق کرونر (CABG) انجام دادهاند، بسیار شایع است. ماهیچههای قلب برای انجام فعالیت خود، نیاز به خون اکسیژن دار دارند. گاهی اوقات ممکن است، عروق منتهی به ماهیچههای قلب توسط پلاکهای کلسترول، لخته خون و یا ترکیبی از هر دو، به […]
گرفتگی مجدد عروق کرونر در بیمارانی که قبلا عمل قلب باز یا بایپس عروق کرونر (CABG) انجام دادهاند، بسیار شایع است.
ماهیچههای قلب برای انجام فعالیت خود، نیاز به خون اکسیژن دار دارند. گاهی اوقات ممکن است، عروق منتهی به ماهیچههای قلب توسط پلاکهای کلسترول، لخته خون و یا ترکیبی از هر دو، به طور کامل یا جزئی مسدود شوند. در این صورت خون اکسیژن دار به قلب نمیرسد و قلب مورد تهدید و آسیب قرار میگیرد.
زمانی که خون کافی به عضلات قلب نرسد، شما احساس درد در قفسه سینه (آنژین) خود خواهید داشت. در صورتی که به طور طولانی مدت به قلب شما اکسیژن نرسد، عضلات قلب شروع به از بین رفتن میکنند (میوکاردیال آنفارکتوس). این اتفاق با عنوان حمله قلبی یا سکته نیز شناخته میشود.
داروهای گشاد کننده عروق و کاهش دهنده فشار خون میتوانند مشکلات گرفتگی عروق جزئی را مدیریت کنند. با مصرف این داروها قلب کمتر کار میکند و به اکسیژن کمتری نیاز دارد. انسدادهای شدیدتر به عمل قلب باز برای بار دوم نیاز دارند. این عمل گاهی با انجام آنژیوپلاستی، یا ترکیبی از آنژیوپلاستی و قرار دادن استنت یا پیوند عروق کرونر انجام میشود.
در بسیاری موارد ممکن است که عروق شما بعد از انجام جراحی قلب باز، دوباره مسدود شوند. در این صورت شما نیاز به جراحی مجدد بای پس عروق کرونر خواهید داشت. علل مختلفی میتوانند باعث این اتفاق شوند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
چرا به جراحی مجدد قلب باز نیاز خواهیم داشت؟
دلایل مختلفی وجود دارد که چرا ممکن است نیاز به عمل دوم (یا سوم، چهارم یا بیشتر) قلب داشته باشید. برخی از دلایل به شرح زیر هستند.
1. از اولین عمل جراحی شما مدت زمان زیادی گذشته باشد
اگر بای پس عروق کرونر انجام دادهاید، ممکن است به دلیل بیماری جدید در عروق خود یا بیماری که در پیوند بایپس شما ایجاد شده است، متوجه شوید که در مراحل بعدی زندگی به جراحی دوم نیاز دارید. فاصله بین دو عمل قلب باز شما، میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. برخی از عوامل خطر که فاصله این دو جراحی را کمتر میکنند به شرح زیر هستند:
- نوع جراحی بایپس اولتان (وریدی یا شریانی)، احتمال عود دوباره را افزایش میدهد. عروقی که نازکتر و باریکتر هستند، احتمال بیشتری دارد که دوباره مسدود شوند.
- کیفیت عروق کرونر بای پس شده در جراحی اول تاثیر بسزایی در نیاز به جراحی دوم خواهد داشت. در بسیاری مواقع، استنتهای مورد استفاده در جراحی اول میتوانند کارایی خود را از دست دهند. در این صورت ممکن است پلاک چربی یا لخته خون دوباره در عروق تجمع یابند.
- سیگار کشیدن قبل از جراحی و بعد از جراحی میتواند خطر مسدود شدن عروق را افزایش دهند. در این صورت شما به جراحی قلب باز دوباره نیاز خواهید داشت.
- وزن بالا، عدم ورزش و کلسترول بالا، همگی عوامل خطری هستند که میتوانند احتمال مسدود شدن دوباره عروق قلب شما را افزایش دهند.
- بسیاری افراد به صورت ژنتیکی به بیماریهای قلبی دچار میشوند. احتمال بیشتری وجود دارد که این افراد، بعد از عمل اول بایپس عروق کرونر، به جراحی دوم نیز نیاز داشته باشند.
2. تعمیر یا تعویض شیر خراب شده دریچه قلب
اگر تعمیر یا تعویض دریچه قلب داشتهاید، گاهی اوقات این عمل نیاز به تکرار دارد. تعمیرات معمولا به دلیل دوام بیشتر به جای جایگزینی انتخاب میشوند.
بسته به دلیل اولین تعمیر، گاهی اوقات خود سوپاپ به مرور زمان از بین میرود. به طور مشابه، دریچههای جایگزین بافتی به مرور زمان فرسوده میشوند (معمولاً در دهه دوم) و حتی دریچههای مکانیکی نیز میتوانند مشکلات بعدی را ایجاد کنند که ممکن است نیاز به عمل مجدد داشته باشند.
به عنوان مثال، دریچه ممکن است شروع به نشت کند یا اجازه دهد خون به سمت عقب جریان یابد (بازگشت). این کار عملکرد قلب شما را مختل میکند. جراحان قلب اغلب میتوانند برای دستیابی به نتایجی که در جراحی اول به آن امیدوار بودهاند، دوباره دریچه را تعمیر کنند، یا میتوانند دریچه را دوباره تعویض کنند.
3. ایجاد عوارض اضافی
اگر در جراحی اولیه دچار عفونت یا سایر عوارض شدید، ممکن است نیاز به جراحی دوم قلب داشته باشید. این جراحیهای مجدد بهویژه دشوار هستند و باید توسط تیمی آشنا با ایمنترین تکنیکها برای درمان موفقیتآمیز بررسی شوند.
چه عواملی جراحی دوباره قلب باز را چالش برانگیز میکنند؟
بایپس عروق کرونر، یک عمل بسیار چالشی و سخت است. با این حال برخی عوامل میتوانند این جراحی را چالش برانگیزتر نیز کنند. برخی از عوامل به شرح زیر هستند:
1. افزایش عوارض با بالا رفتن سن
اول از همه، شما از زمانی که برای اولین بار جراحی قلب خود را انجام دادید، بزرگتر هستید. و احتمالاً با مشکلات پزشکی دیگری دست و پنجه نرم میکنید. بسته به اینکه سایر مشکلات پزشکی شما چقدر جدی هستند، بهبودی از عمل مجدد دشوارتر است.
2. چسبندگیها
دوم، شما احتمالا چسبندگی داشته باشید که شبیه بافت اسکار هستند. این اتصالات شبکه مانند بین ساختارهای قفسه سینه میتواند در نتیجه اولین عمل ایجاد شود. وجود این بافتهای چسبنده ممکن است برای جراح شما مشکلات فنی ایجاد کند، به خصوص اگر در انجام مجدد جراحی تجربه نداشته باشد. سی تی اسکن قبل از عمل میتواند برای تعیین ایمنی و استراتژی ورود مجدد به قفسه سینه مفید باشد.
3. پیشرفت بیماری شما
اگر قبلاً پیوند بای پس کرونر انجام دادهاید، جراح شما احتمالا از بهترین شریانهای شما برای اولین جراحی استفاده کرده است. اکنون، آنها باید به بخشی از شریان که در امتداد درخت عروقی قرار دارد، تکیه کنند.
اگر عمل دریچه را انجام دادهاید، اکنون ممکن است بیماری با دریچههای متعدد داشته باشید. اگر بیماری آئورت دارید، ممکن است آنوریسمی داشته باشید که بخش دیگری از آئورت شما را درگیر میکند. یا ممکن است اکنون به یکی از این ساختارها مبتلا شده باشید که در عمل قبلی نیازی به توجه نداشته است.
معمولا عمل دوم بایپس عروق کروند، یک جراحی چند وجهی است که در آن باید علاوه بر مشکلات قبل، به مشکلات جدید نیز توجه شود.
برنامه ریزی در رابطه با جراحی مجدد قلب باز
اگر پزشکتان بگوید که نیاز به عمل مجدد قلب دارید، چند پیشنهاد زیر را مد نظر داشته باشید:
یک جراح با تجربه انتخاب کنید. فردی را پیدا کنید که عملهای مجدد قلب زیادی انجام داده باشد. این نوع روش به اندازه یک عمل جراحی اولیه قلب رایج نیست، بنابراین ممکن است زمان بیشتری را برای یافتن بهترین متخصص جراح قلب و عروق لازم داشته باشید.
تجربه بیمارستان نیز مهم است. بیمارستانی را انتخاب کنید که تجربه زیادی در انجام عملهای مجدد داشته باشد و تیمی از پزشکان به راحتی برای رسیدگی به سایر مشکلات پزشکی شما در دسترس باشد.
بیمارانی که فاکتورهای خطر بالایی دارند یا تحت عمل دوم قرار میگیرند در مراکز پزشکی با حجم بالا که تیمهای جراحی و پشتیبانی تجربه زیادی دارند، بهترین عملکرد را دارند.
اگر با یک عمل مجدد قلب مواجه هستید، به خاطر داشته باشید که ایمنی و موفقیت این جراحیها همچنان در حال افزایش است، به ویژه زمانی که یک جراح با تجربه جراحی شما را در یک مرکز با حجم بالا انجام میدهد. برای بهترین نتیجه وقت بگذارید و بیمارستان و جراح خود را با دقت انتخاب کنید.
مراجعه حضوری یا مشاوره تلفنی از بهترین جراح قلب و عروق
علاوه بر نکات گفته شده، شما نیاز به دریافت راهنماییهای فراوانی از متخصص قلب و عروق خواهید داشت. برای سادهتر کردن روند درمان شما میتوانید از طریق پلتفرمهای رزرو نوبت آنلاین پزشک، با متخصصان مربوطه به صورت تلفنی مشاوره نمایید و مشاورههای لازم را از آنها دریافت نمایید.
بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق در چه شهرهایی هستند؟
دکترتو میزبان بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق در سراسر ایران است. علاوه بر دکترهای جراحی قلب و عروق که در مراکز استان فعالیت دارند، می توانید دکتر های سایر شهر های کوچک و بزرگ در جراحی قلب و عروق را پیدا کنید.
برخی از مهمترین شهرها در جراحی قلب و عروق به شرح زیر است:
• بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق در تهران
• بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق در کرج
• بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق در شیراز
• بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق در اصفهان
• بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق در مشهد
چگونه از بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق در اصفهان نوبت بگیریم؟
سادهترین راه برای نوبت گیری از بهترین دکتر جراحی قلب و عروق در اصفهان و فوق تخصص این رشته، سامانه نوبت دهی اینترنتی پزشکان دکترتو است. جراحی قلب و عروق در اصفهان در دکترتو متشکل از بهترین پزشکان جراحی قلب و عروق در اصفهان در مناطق مختلف از جمله شمال، جنوب، شرق و غرب اصفهان است. شما می توانید با مراجعه به لیست پزشکان جراحی قلب و عروق در اصفهان یک دکتر جراحی قلب و عروق خوب بیابید و علاوه بر نوبتگیری اینترنتی آدرس و تلفن مطب دکتر جراحی قلب و عروق خود را مشاهده کنید.
https://doctoreto.com/doctors/speciality/cardiac-surgeon/city/esfahan
بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق (متخصص و فوق تخصص) در مشهد
برای دریافت نوبت مطب و مشاوره آنلاین (تلفنی، متنی و ویدیویی) با بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق در مشهد ، می توانید به لیست دکترهای جراحی قلب و عروق در مشهد در دکترتو مراجعه کنید و با استفاده از فیلترهای مربوطه از بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق در مشهد نوبت مطب و مشاوره آنلاین دریافت کنید.
همچنین میتوانید از لیست پیشنهادی بهترین دکترهای جراحی قلب و عروق در مشهد توسط دکترتو استفاده کنید:
• دکتر محمد عباسی
• محمود حسین زاده ملکی
• دکتر علی آذری
• دکتر علیرضا مولوی پور
• دکتر کامبیز علی زاده
• دکتر غلامرضا صفرپور
• دکتر پروانه کفشبانی
• دکتر سعید فاضلی فر
• دکتر مرتضی هداوند
https://doctoreto.com/doctors/speciality/cardiac-surgeon/city/mashhad
نظرات