آموزش شستشوی انواع مبل در خانه بدون نیاز به‌دستگاه

آموزش شستشوی انواع مبل در خانه بدون نیاز به‌دستگاه
بهمن 20, 1402
160 بازدید

مبل‌ها جزء مهمترین و کاربردی‌ترین وسایل خانه هستند که بیشتر از هر وسیله دیگری به‌چشم می‌آیند و دکوراسیون را تکمیل می‌کنند، از‌این‌رو تمیزی و نظافت آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. در واقع در صورت ایجاد کوچکترین لکه باید هرچه سریعتر آن را از روی مبل‌هایتان تمیز کنید، در‌غیر‌این‌صورت محیط خانه‌تان کثیفتر دیده می‌شود. راهکار‌های […]

آموزش شستشوی انواع مبل در خانه بدون نیاز به‌دستگاه

مبل‌ها جزء مهمترین و کاربردی‌ترین وسایل خانه هستند که بیشتر از هر وسیله دیگری به‌چشم می‌آیند و دکوراسیون را تکمیل می‌کنند، از‌این‌رو تمیزی و نظافت آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. در واقع در صورت ایجاد کوچکترین لکه باید هرچه سریعتر آن را از روی مبل‌هایتان تمیز کنید، در‌غیر‌این‌صورت محیط خانه‌تان کثیفتر دیده می‌شود.

راهکار‌های مختلفی برای شستن مبل‌ها وجود دارد، از مراجعه به قالی شویی و مراکز شستشوی لوازم خانگی گرفته تا استفاده از برخی ترفند‌ها در خانه که تمام آنها نهایتاً منجر به تمیزی مبلمان و ازبین‌رفتن لکه‌های آنها منجر می‌شوند.

مراکز قالیشویی برای شستن مبل از برخی تجهیزات و دستگاه‌های خاص استفاده می‌کنند. هرچند این تجهیزات کاملاً مطمئن هستند، اما اگر مبل‌های قیمتی دارید و به‌کارکرد این ابزار‌ها اطمینان چندانی ندارید، پیشنهاد می‌دهیم از ترفند‌های بدون دستگاه برای شستشو و تمیزکاری مبلمانتان استفاده کنید. اما آیا می‌دانید که این ترفند‌ها چه هستند؟

مراحل شستشوی مبل بدون دستگاه در خانه

برای شستشوی مبلمان در خانه بدون دستگاه نیاز به طی‌کردن مراحلی خاص دارید که در ادامه این مراحل را به ترتیب برایتان می‌گوییم:

گرفتن گرد و خاک

در مرحله اول باید تمام گردوغبار‌های روی مبلمان را بگیرید که برای این کار استفاده از جاروبرقی بهترین ایده است.

تمیزکاری با برس

در مرحله دوم باید برس‌های نرمی را بردارید و با آنها بر روی سطح مبلمان بکشید تا تمام زباله‌های ریز و گردوخاک‌های چسبیده به سطح آن جمع‌آوری شوند.

توجه به برچسب راهنما

اکنون نوبت به خواندن برچسب اخطار روی مبلمان است که در آن نوع روش شستشوی مناسب ذکر شده است. در این برچسب برخی حروف اختصاری وجود دارد که در ادامه معنی و مفهوم هر یک از آنها را برایتان می‌گوییم:

  1. W : آب خالی یا بخار آب برای شستشو
  2. WS : ترکیب آب مواد شیمیایی
  3. : Sاستفاده از بخار
  4. O: شستشو فقط با آب سرد
  5. X : شستشوی فقط با شامپو فرش

نحوه شستشوی مبل در خانه بدون نیاز به دستگاه

در ادامه ترفند‌ها و راهکار‌هایی را می‌گوییم که با استفاده از آنها تمام لکه‌ها و کثیفی‌های مبلمانتان را بدون نیاز به‌دستگاه از بین می‌برید:

شستشو با جوش شیرین

جوش‌شیرین یکی از بهترین مواد برای از‌بین‌بردن آلودگی‌های سطحی مبلمان است. برای پاک‌کردن لکه‌ها با جوش‌شیرین کافیست که مقداری از آن را با یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی، سرکه سفید و آب گرم مخلوط کنید.

اکنون پارچه‌ای نخی را که مطمئن هستید رنگ پس نمی‌دهد، برداشته و به ترکیب آغشته کنید. پارچه را بر روی لکه و سطح موردنظر به‌آرامی بکشید تا لکه از بین برود. بعد از انجام این کار یک پارچه خشک بردارید و رطوبت موجود را با آن بگیرید. مراقب باشید که بیش‌از‌اندازه به مبل فشار نیاورید تا مبادا به الیاف آن آسیبی برسد.

شستشو با گلیسیرین

از گلیسیرین معمولاً برای مواقعی استفاده می‌شود که روی مبل لکه جوهر وجود دارد. برای پاک‌کردن جوهر از روی مبل ابتدا سطح موردنظر را باید خیس کنید و روی آن نمک بریزید. بعد از گذشت مدت کوتاهی پنبه‌ای بردارید و روی سطح بکشید. بعد از انجام این کار‌ها با استفاده از آمونیاک و گلیسیرین سطح را تمیزکاری کرده و سپس با شامپو بشویید. با همین راهکار ساده لکه‌های جوهر از بین ‌می‌روند.

شستشو با الکل و نمک

در این روش کافیست محلولی از الکل و نمک به‌وجود آورید و محلول را به یک دستمال مناسب آغشته کنید. با همین راهکار ساده در اغلب موارد آلودگی‌ها از بین ‌می‌روند.

شستشو با سرکه و مایع ظرفشویی

برای شستشو با سرکه و مایع ظرفشویی به یک سطل آب مقطر نیاز دارید (در واقع آب لوله‌کشی املاح مختلفی دارد که برای تمیزکاری مبلمان مناسب نیستند). حالا دستمال پارچه‌ای روشنی را بردارید و به ترکیب مایع ظرفشویی و سرکه آغشته کنید و روی لکه مورد نظر بکشید.

بعد از انجام این کار با استفاده از یک دستمال دیگر و آب مقطر سطح را تمیز کاری کرده و نهایتاً با دستمالی خشک رطوبت را بگیرید.

شستشو با دستمال میکروفایبر

برای شستشوی مبل چوبی نیاز به یک دستمال میکروفایبر دارید تا آن را در محلول آب مایع ظرفشویی ترکیب کنید و روی سطح بکشید. توصیه می‌کنیم بلافاصله بعد از کشیدن دستمال خیس، سطح را خشک کرده و نگذارید خیس بماند، در‌غیر‌این‌صورت احتمال پوسیده‌شدن چوب بسیار است. برای خشک‌کردن حوله‌ها یا دستمال‌های ضخیم پیشنهاد می‌شوند.

شسشتو با صابون رنده شده

شما برای شستشو و تمیزکاری مبل‌های چرمی باید از صابون‌های رنده‌شده استفاده کنید، چون امکان استفاده از هرنوع ماده شوینده‌ای را ندارید. در واقع کافیست تا لکه روی مبل را با صابون بشویید تا به‌طور کامل از بین برود. اشتباه بسیاری از افراد در انجام این کار استفاده بیش‌از‌اندازه از آب است، بنابراین مراقب باشید مرتکب این اشتباه نشوید.

تمیزکاری با اتوی داغ

برخی افراد مبلمانی با جنس ابریشم دارند که قطعاً امکان استفاده از هر نوع شوینده‌ای برای آنها امکان‌پذیر نیست. این افراد می‌توانند برای از‌بین‌بردن لکه‌ها ابتدا یک کاغذ روی لکه موردنظر بگذارند و سپس روی کاغذ اتو داغ بکشند. با همین ترفند در اغلب موارد لکه‌ها ناپدید می‌شوند.

تمیزکاری با قند

معمولاً از حبه قند نیز برای تمیزکاری و شستشوی لکه زرد سیگار استفاده می‌شود. اگر به‌هر‌دلیلی لکه زرد بر روی مبلمانتان به‌جا مانده است، پیشنهاد می‌دهیم که یک حبه قند را بردارید و روی سطح موردنظر بکشید. این کار را تا جایی ادامه دهید که لکه از بین برود. البته در این کار نباید زیاده‌روی داشته باشید، چون احتمال آسیب رساندن به الیاف مبل وجود دارد.

تمیزکاری با آبلیمو

معمولاً لکه‌های به‌جامانده از سیگار بر روی الیاف مصنوعی را با استفاده از آبلیمو پاک می‌کنند. آبلیمو به‌طور کامل می‌تواند این لکه‌ها را در بسیاری از واقع از بین ببرد.

تمیزکاری با شیر و پنبه

اگر لکه‌ای زرد بر روی مبلمانتان به‌جا مانده است، پیشنهاد می‌دهیم که پنبه‌ای را به شیر آغشته کنید و روی لکه بکشید.

تمیز کاری مبلمان در خانه بدون دستگاه و بی دردسر

تمیزکاری مبلمان در خانه بدون دستگاه کاری ساده و راحت است؛ البته در این روش شما باید حتماً به جنس الیاف مبلمان خود توجه داشته باشید تا مبادا دچار آسیب شود. اگر به‌هر‌دلیلی نسبت به شستشوی مبلمانتان در خانه وسواس دارید، پیشنهاد می‌دهیم که به‌سراغ مراکز حرفه‌ای قالیشویی بروید و از آنها بخواهید که این وسایل را برایتان با استفاده از تجهیزات مدرن و دستگاه‌های ایمن و مناسب شستشو دهند.

برچسب‌ها:,