اهمیت وجود اتاق گیمینگ و اتاق استراحت در محیط اداری

اهمیت وجود اتاق گیمینگ و اتاق استراحت در محیط اداری
خرداد 6, 1403
110 بازدید

استفاده از اتاق گیمینگ و استراحت با هدف برقراری تعادل در فضای کاری و فراهم کردن محیطی پویا برای زمان فراغت کارکنان است. همچنین این موارد برای ایجاد فضایی مطلوب به کار می‌رود؛ که علاوه بر برانگیختن حس تعلق خاطر کارمندان به محیط کارشان، منجر به رابطه وفادارانه میان کارمندان و مدیران و تمامی اعضا […]

اهمیت وجود اتاق گیمینگ و اتاق استراحت در محیط اداری

استفاده از اتاق گیمینگ و استراحت با هدف برقراری تعادل در فضای کاری و فراهم کردن محیطی پویا برای زمان فراغت کارکنان است. همچنین این موارد برای ایجاد فضایی مطلوب به کار می‌رود؛ که علاوه بر برانگیختن حس تعلق خاطر کارمندان به محیط کارشان، منجر به رابطه وفادارانه میان کارمندان و مدیران و تمامی اعضا با یکدیگر شود. کارکنانی که ساعت‌های طولانی را در محیط کاری می‌گذرانند و بی‌انگیزه هستند، نقاط ضعف یک شرکت و محیط اداری هستند. این وضعیت، تهدیدی جدی در مسیر یک شرکت روبه رشد به سمت اهداف درازمدت آن است. از این رو وجود اتاق استراحت و اتاق تفریح و گیمینگ، از گزینه‌های مهم برای هر محل کار و هر مدیری است؛ که می‌خواهد فعالیت خود را خلاقانه گسترش دهد. دکوراسیون این اتاق‌ها نیز حساس است. کارکنانی که بیشتر وقت خود را در طول روز به کارکردن می‌گذرانند؛ گاهی فقط با یک استراحت کوتاه در محیطی مناسب و یا با یک بازی هیجانی در این اتاق‌ها، جبران انرژی می‌کنند.

قواعد اتاق گیم در فضای کار، عامل افزایش بازدهی کارکنان

قواعد اتاق گیم در کنار توضیح دلایلی که برای ایجاد فضای فراغت و تفریح و استراحت کارکنان گفته شد؛ از طریق کاهش استرس و کم شدن فشارکاری و بازیابی مجدد انرژی افراد، بر افزایش توان و نتیجه حاصل از کار آنها اثر دارد. از جمله عواملی که از فرسودگی شغلی و کسالت کارکنان در یک محیط اداری ممانعت می‌کنند، وجود مکان‌هایی با میز اداری و صندلی راحت و خاص به عنوان اتاق استراحت و اتاق تفریح و گیمینگ هستند. وقتی کارمندان و تمام کارکنان یک دفتر کار، می‌دانند در شرایط خستگی و کسالت از کار زیاد روتین و تکراری، این امکان را دارند که از فضای کار خود مدتی را جدا شوند و در یک محل خاص تفریحی، با سایر همکاران خود کمی بازی و تفریح کنند و انرژی از دست رفته خود را بازگردانند؛ مسلما انگیزه بالاتری برای رفتن هر روزه به محیط کار و انجام وظایف شغلی خود خواهند داشت. پس برای اینکه بازدهی فعالیت شغلی کارکنان شرکت بیشتر شود، در نظرگرفتن فضای مناسب برای استراحت و بازی و گیمینگ، نقش مهمی دارد. این موضوع، چالش و دغدغه بسیاری از مدیران شرکت‌ها است. معروف‌ترین شرکت‌ جهان که امکانات اینگونه برای استراحت و اوقات فراغت کارکنان خود فراهم می‌کند، گوگل است. قواعد اتاق گیم و اتاق استراحت و پیامدهای مثبت آن را در کار در ادامه به‌ صورت اجمالی مرور خواهیم کرد.

تقویت روحیه کار گروهی در بین کارکنان یک محیط کاری

از روش‌های تقویت روحیه تیمی، انجام فعالیت و بازی‌های گروهی کارکنان است. این بازی‌ها هم هیجان بالایی دارند و هم روحیه مشارکت و حس رقابت را هم‌ زمان تقویت می‌کنند. بهتر است برای اتاق گیمینگ از وسایل مخصوص بازی‌های گروهی استفاده شود تا در کنار بازی‌های هیجانی، به شکل گرفتن پیوند و احساس دوستی قوی میان کارکنان شرکت نیز کمک بشود. این وضعیت، منجر می‌شود در زمان انجام کار هم به پیشبرد آن به‌صورت جمعی فکر کرده و تک‌روی نکنند.

تقویت روابط دوستانه میان همکاران و کمک به سلامت جسمانی و روانی آنها

برای اتاق گیم، چنانچه بازی‌های تیمی و گروهی را انتخاب کنیم، از نظر شور و هیجان بیشتری که همراه دارند، موثرتر خواهند بود. بهبود روحیه دوستی با بازی کردن، در کنار استراحت کافی در محل مناسب یعنی اتاق استراحت، به سلامت جسمانی کارکنان کمک خواهد کرد. اتاق بازی و استراحت با هدف سلامت روان کارکنان است؛ ولی سلامت جسمی کارکنان هم در کیفیت کاری آنها در طول روز اثرگذار است. در این راستا تهیه و استفاده از صندلی اداری با طراحی استانداردی که برای حفظ سلامت جسمی کارکنان اهمیت دارد، مهم است. همچنین طراحی دکوراسیون اداری و دکوراسیون اتاق استراحت و اتاق گیمینگ در صورت موجود بودن آن، هم از نظر سادگی و هم از نظر رنگ و نورپردازی، در راستای کاهش استرس و سلامت روانی افراد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

افزایش تحرک کارکنان و بالاتر رفتن انرژی افراد در محیط کاری

از بازی‌هایی که تحرک بیشتری برای کارکنان دارند باید استفاده کنیم. مثلا شرکت گوگل با هدف افزایش سلامت روانی و جسمانی کارکنان خود، دارای زمین والیبال برای اوقات فراغت است. گرچه فراهم کردن چنین امکاناتی برای شرکت‌های بسیار کوچک‌تر مقدور نیست؛ اما هر شرکت و محیط کاری می‌تواند با کمک رویکردی خلاقانه و به اندازه توان خود، برای کارکنان، شرایط تفریح و استراحت خاصی مهیا کند. تنیس روی میز و فوتبال دستی، بهترین نمونه‌های بازی‌های تیمی ارزان و در دسترس هستند؛ که گزینه‌های مناسبی برای اتاق گیمینگ شرکت‌ها محسوب می‌شوند.

قواعد اتاق گیم در فضای کار، عامل افزایش بازدهی کارکنان

فراهم کردن ابزار و وسائل مرتبط با انواع بازی‌های فکری

اگرچه هدف از اتاق بازی و استراحت، جدا شدن از فضای کار و استراحت ذهنی و جسمانی است؛ ولی انواع بازی‌های فکری، نوعی از تمرین خلاقیت و تفکر خلاق هستند. در این نوع بازی‌ها در حین بازی مجبور هستید راهی برای برنده شدن پیدا کنید؛ و با بررسی روش‌های مختلف و موثرتر نسبت به حریف، تلاش کنید که هرقدر توان دارید، پرقدرت‌تر بازی کنید. گاهی در حین بازی، ممکن است یک ایده جدید برای بهتر انجام شدن کاری که کارکنان شرکت و دفتر کاری برعهده دارند، به ذهن آنها خطور کند. این اتفاق که چندان هم غریب نیست؛ دستاورد مهم و اصلی ایجاد چنین فضاهایی در محیط کاری برای مدیران و استراتژیست‌های کسب‌وکار است.

مکان‌هایی عایق‌بندی شده و بدون نفوذ هرگونه صدا به بیرون

گرچه برای رفاه کارکنان، اتاق بازی در فضای کار در نظر گرفته شود. اما ممکن است به دلیل آلودگی صوتی و حواس‌پرتی سایر کارکنان، استفاده از آن محدود به زمان‌های کوتاه و مشخصی شود. در این صورت عملا اتاق بازی برای کارکنان سودی نخواهد داشت. زیرا مختص به زمان خستگی ذهنی و جسمی آنها نیست و این زمان برای تمام کارکنان نمی‌تواند یکسان و هماهنگ باشد. اتاق گیمینگ بهتر است تا جای ممکن از فضای کاری شرکت و محیط کاری، دور و جدا شود؛ و با استفاده از عایق صدا، از انتشار هرگونه سر و صدای آنجا به فضای کاری جلوگیری شود. سر و صدا کردن حتی فریاد زدن در بازی‌های هیجانی باید برای همه کارکنان در اتاق بازی آزاد باشد. در واقع باید بتوانند با خیال راحت استرس و هیجان درونی خود را در زمان بازی تخلیه کنند.

طراحی فضای استراحت و اتاق گیمینگ برای کارکنان

طراحی اتاق استراحت برای کمی آرامش و ریلکس شدن کارمندان، منجر به افزایش بهره‌وری کاری آنها خواهد شد. مشارکت کارکنان در این فرآیند طراحی و دخالت دادن آنها و نظرشان در شکل مطلوب این مکان، به ایجاد حس ارزشمند بودن میان آنها منجر می‌شود و احساس راحتی بیشتری خواهند کرد. طراحی اتاق‌هایی با این هدف در حقیقت برای تعامل میان تیم کارمندان، در نهایت باعث مبادله ایده‌های خلاقانه آنها در حین استراحت و بازی و به‌نفع مدیران و کل یک شرکت و دفتر کار می‌شود. از این فضا برای جشن‌های تولد و مناسبت‌های متفاوت نیز می‌توان استفاده کرد.

در ادامه به چند ایده ساده برای طراحی فضای استراحت و بازی و مولفه‌های مهم در شکل دکوراسیون مناسب و اثرگذار این فضاها می‌پردازیم.

  • از کارکنان در رابطه با نیازها و علایقی که دارند باید سوال شود و براساس پیشنهادات و خواست آنها، لوازم و ایده‌های مورد نیاز برای ایجاد اتاق استراحت یا گیمینگ فراهم شوند.
  • طراحی دکوراسیون داخلی به‌صورتی رنگارنگ و غیرعادی در اتاق بازی، برای ایجاد هیجان و انگیزه کارکنان در زمان تفریح و تخلیه انرژی آنها کاملا مهم است.
  • طراحی یک منطقه مناسب ورزشی یا منطقه مطلوب برای پرورش خلاقیت و انجام بازی‌های اختصاصی کارکنان مانند بیلیارد و پینگ پنگ و امثال این موارد به شکلی ساده و در دسترس اهمیت دارد.
  • طراحی با رنگ و نور موثر، در کاهش استرس حاصل از مشکلات کاری نقش دارد.
  • ایجاد فضاهای کاری جمعی در طراحی دکوراسیون اداری و خصوصا اتاق‌های استراحت و اتاق بازی
  • استفاده از ایده‌های مدرن برای افزایش عناصر سرگرم‌کننده در دفترکار، محیط‌های استراحت و تقریح
  • قرار دادن یک دستگاه قهوه‌ساز برای استفاده در میان ساعات کاری در طول روز و افزایش انرژی کارمندان
  • طراحی یک فضای کوچک به عنوان کافه در سالن اداری با هدف رفع خستگی کارکنان و تمدید انرژی
  • قرار دادن بازی‌های کامپیوتری مناسب، به عنوان یک منبع سرگرمی خلاق و محبوب برای کارکنان
  • نصب تلوزیون در اتاق استراحت و ایجاد فضایی برای دنبال کردن اخبار و مطلع شدن از وقایع روز، توسط کارکنان شرکت