مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران با بیان اینکه براساس برآوردهای بینالمللی، هر فرد حداقل روزانه به ۲ دلار کالری (معادل 50 هزار تومان) نیاز دارد که این میزان با اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان تطابق دارد، گفت: این درحالیست که مستمری معلولان در کشور بسیار کمتر از این برآورد است. به گزارش ایسنا، محمودنژاد […]
مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران با بیان اینکه براساس برآوردهای بینالمللی، هر فرد حداقل روزانه به ۲ دلار کالری (معادل 50 هزار تومان) نیاز دارد که این میزان با اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان تطابق دارد، گفت: این درحالیست که مستمری معلولان در کشور بسیار کمتر از این برآورد است.
به گزارش ایسنا، محمودنژاد در نشست مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری که با حضور رییس سازمان بهزیستی کشور و مسئولین این مرکز برگزار شد، اظهار کرد: مستمری و حق نگهداری افراد دارای معلولیت از ابتدا به اندازه واقعی و نادرست پایه گذاری شده و به همین دلیل همه ساله با افزایش تورم و حتی افزایش مستمری، هیچگونه همخوانی میان این دو برای امورات زندگی افراد دارای معلولیت وجود ندارد و به همین دلیل، معلولان همواره از میزان کمک دولت به آنان ناراضی هستند.
به گفته وی و براساس برآوردهای بینالملی، هر فرد حداقل روزانه به ۲ دلار کالری (معادل ۵۰ هزار تومان) و ماهانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیازمند است و این میزان با اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان که اظهار می دارد حداقل مستمری افراد معلول باید معادل با حداقل حقوق قانون کار باشد، تطابق دارد، این درحالیست که مستمری معلولان در کشور بسیار کمتر از این برآورد است.
مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران همچنین گفت: مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری باید در تمام برنامهها و مصوبات هیات وزیران، پیوستهای افراد دارای معلولیت را در نظر گیرد.
محمودنژاد با اشاره به عوامل فقرزا در کشور و همچنین عوامل ایجادکننده معلولیت در کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه عواملی همچون صنعت که در بروز معلولیت نقش دارند، در حمایت از افراد دارای معلولیت کاملا بیمسئولیت هستند.
وی در ادامه خطاب به دبیر کمیسیون مرکز استراتژیک ریاست جمهوری اظهار کرد: در سال ۹۷ حق پرستاری معلولان دارای آسیب نخاعی ۲۰۰ هزار تومان بود و در همان سال، این مبلغ معادل با ۱۲ کیلوگرم گوشت بود. در حال حاضر با افزایش مستمری حق پرستاری، این رقم به ۶۱۰ هزار تومان رسیده است که این مبلغ معادل با ۴.۵ کیلوگرم گوشت است. یعنی علی رغم افزایش حق پرستاری افراد دارای معلولیت و تلاشهای صورت گرفته برای آنان، قدرت خرید این افراد به طور قابل ملاحظهای کاهش یافته است.
مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران همچنین با اشاره به ۱۳۰ هزار معلولی که در پشت نوبت دریافت مسکن قرار دارند، گفت: مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری باید به طور ویژه به نداشتن مسکن ۱۳۰ هزار معلول در کشور ورود کند و این موضوع را به طور جدی مورد مطالعه قرار داده و برای اجرای آن راهکار ارائه دهد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
نظرات