نیازهای فن بازار در خراسان جنوبی مرتفع می‌شود

مرداد 23, 1400
65 بازدید

 دبیر شورای فن بازار ایران با بیان اینکه اکنون موج علمی در کشور راه افتاده است، گفت: ایران رتبه اول شتاب علمی را به خود اختصاص داده و اکثر افراد تحصیل کرده‌اند. با حضور دبیر شورای فن بازار ایران، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی، مدیر پارک علم و فناوری استان، دفتر فن بازار […]

نیازهای فن بازار در خراسان جنوبی مرتفع می‌شود

 دبیر شورای فن بازار ایران با بیان اینکه اکنون موج علمی در کشور راه افتاده است، گفت: ایران رتبه اول شتاب علمی را به خود اختصاص داده و اکثر افراد تحصیل کرده‌اند.

با حضور دبیر شورای فن بازار ایران، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی، مدیر پارک علم و فناوری استان، دفتر فن بازار خراسان جنوبی افتتاح شد.

به گزارش ایسنا، قنبرپور، دبیر شورای فن بازار جمهوری اسلامی ایران، در این مراسم با بیان اینکه دفتر فن بازار جامع‌ترین بانک  فناورانه کشور بشمار می‌رود، گفت: خراسان جنوبی  ۲۶ مین استان کشور است که دفتر فن بازار در آن ایجاد شده است و بزودی دو دفتر دیگر هم در کشور افتتاح خواهد شد.

وی با اشاره به فعالیت سه دفتر تخصصی فن بازار در کشور، افزود: بزودی دو دفتر تخصصی معدن و پتروشیمی هم در کشور  راه اندازی می‌شود.

وی از برگزاری دوره‌های توانمند ساز به صورت تخصصی در دفتر فن بازار ایران خبر داد و گفت: مهم ترین مصداق انتقال فناوری رفع نیازهای فناورانه بخش صنعت است.

وی از برگزاری نشست‌های تبادل فناوری بین المللی و ارتباط به شرکت‌های جهانی از دیگر برنامه‌های دفتر فن بازار یاد کرد و ادامه داد: برگزاری تورهای فناوری خارجی با رویکرد آشنایی با شرکت‌های بین المللی، برگزاری فستیوال نوآوری و اختراعات و رویداد استارآپ دمو در راستای سرمایه گذاری و انعقاد قرارداد با بورس از دیگر برنامه‌های دفتر فن بازار ایران است.

وی گفت: از یک سال و نیم گذشته تلاش مضاعفی در دفتر فن بازار ایران صورت گرفته و  تا کنون ۴۶۸ میلیارد تومان سرمایه توسط بروکرها همرسانی شده است.

قنبرپور ایجاد دفتر فن بازار را فرصتی برای استان عنوان کرد و گفت: می‌توانیم در صورت حمایت استان از دفتر فن بازار شاهد فعالیت‌های خوب اقتصادی و سرمایه گذاری در استان باشیم.

دبیر شورای فن بازار ایران با بیان اینکه اکنون موج علمی در کشور راه افتاده است، گفت: ایران رتبه اول شتاب علمی را به خود اختصاص داده و اکثر افراد تحصیل کرده‌اند.

در حوزه بازار فناوری با مشکل روبه رو هستیم

قنبرپور با بیان اینکه در طول ۱۰ سال گذشته اتفاقات خوبی در کشور افتاده و ۲۰ هزار شرکت دانش بنیان در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: موج بعدی کشور  موج بازار است و شرکت‌ها تخصص خوبی دارند، اما در زمینه فروش  محصول با مشکل مواجهند.

وی با بیان اینکه در حوزه بازار فناوری خیلی عقب هستیم، افزود: فن بازار یک شبکه است و لازم نیست یک ساختمان عریض و طویل به آن اختصاص دهیم.

وی گفت: در شبکه فن بازار هر نیازی مرتفع می‌شود و ادعا می‌کنیم هیچ تقاضایی در شبکه فن بازار نیست که رفع نیاز نشود.

وی از فن بازار بعنوان ارتباط عرضه و تقاضا عنوان کرد و ادامه داد: لازم است به ظرفیت‌های خراسان جنوبی در فن بازار باید توجه شود.

وی بیان کرد: در خراسان جنوبی در حوزه‌های کشاورزی، معدن، گیاهان دارویی و هم مرزی با کشور افغانستان ظرفیت‌های خوبی وجود دارد.

افتتاح دفتر فن بازار خراسان جنوبی

محمدعلی ناصری، مدیر پارک علم وفناوری خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با همکاری دانشگاه‌ها، مراکز رشد، استانداری و بخش‌های مختلف فناوران و  شرکت‌های دانش بنیان استان شورای شبکه فن بازار منطقه خراسان جنوبی را راه اندازی کرده است.

وی با بیان اینکه شورای فن بازار وظیفه سیاست گذاری، مشورت و نظارت را برعهده خواهد داشت، افزود: از پارک علم و فناوری پردیس و هم چنین دکتر ستاری و تیم کاریشان بابت حمایت از استان و تخصیص بودجه‌هایی که از بودجه پارک علم و فناوری نیز بیشتر بوده قدردانی می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در فضای رقابتی کنونی، رشد تولیدات و تثبیت نوسانات اقتصادی، از مهمترین اهداف اقتصاد کلان هر کشور است، بیان کرد: استفاده از شاخص‌های اقتصاد مبتنی بر دانش یا دانش بنیان به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای مدیریت تقاضا می‌تواند در تحقق این مهم نقش موثری ایفا کند؛ لذا بسته به ساختار، روابط و شرایط اقتصادی حاکم بر کشورها، نقش دانش و مدیریت دانش در تاثیرگذاری بر تولید مهم و قابل توجه بوده و نتایج مطالعات تجربی انجام شده موید این مطلب است.

وی ادامه داد: در نظریه‌های جدید رشد اقتصادی، دانش به عنوان نوعی متغیر برون زا (در اقتصاد) به شمار نمی‌رود، بلکه بخش اصلی و کلیدی نظام اقتصادی محسوب می‌شود؛ دانش به عنوان اصلی ترین نوع سرمایه تلقی می‌شود و رشد اقتصادی ریشه در انباشت دانش دارد، چراکه انباشت دانش منشا فناوری، نوآوری و کارآفرینی است.

ناصری ادامه داد: بسیاری از اقتصاددانان بر این باورند که امروزه دیگر حجم سرمایه و اندازه باراز در توسعه اقتصادی ملل نقش اساسی ندارد، بلکه این نقش را دانش و فناوری ایفا می‌کند.

دفتر فن بازار بر اساس نیازهای استان فعالیت داشته باشد

مشیرالحق عابدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه بازار یابی برای فروش محصولات استان حائض اهمیت است، گفت: محصولات استراتژیک و برندهایی مانند معادن را در استان خراسان جنوبی داریم و از اینگونه برنامه‌ها که در حوزه بازار موثر است استقبال می‌کنیم.

وی با اشاره به راه اندازی ستاد توسعه خاوران با هدف شناساندن محصولات و ظرفیت‌های استان به کشور، افزود: برای ایجاد زنجیره مداوم در کشور می‌توان از شرکت فن بازار بهره گرفت.

وی با تاکید بر اینکه ما بدنبال شناساندن محصولات استان هستیم، بیان کرد: پایه ریزی شرکت‌های فن بازار باید بر اساس نیازها و محصولات استان باید باشد.

عابدی یادآور شد: در حوزه کشاورزی و فروش محصولاتی مانند زرشک و عناب به فعالیت چنین شرکت‌هایی نیازداریم.

فن بازار استان حمایت می‌شود

وی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی همکاری دستگاه‌های اجرایی را برای حمایت از فن بازار خواهیم داشت، افزود: خراسان جنوبی چهارمین استان کشور به لحاظ ذخایر معدنی و هفتمین استان  به لحاظ تعداد معادن است که می‌شود با افتتاح فن بازار در خراسان جنوبی و همراهی تولید کنندگان برای تولید محصولات با کیفیت به نتایج خوبی برسیم.

منبع: ايسنا