یکی از مهمترین تصمیماتی که دانشجویان محقق باید در مسیر تحصیل خود بگیرند، انتخاب مجله برای انتشار مقاله علمی آنهاست؛ چون برای آن یک مقاله زحمت و انرژی زیاده گذاشته میشود. هیچکس دوست ندارد تمام تلاشهایش بینتیجه بماند. فرض کنید شروع به انجام پژوهش تحقیقاتی خود کردهاید، مقاله خود را نوشته و حتی کار […]
یکی از مهمترین تصمیماتی که دانشجویان محقق باید در مسیر تحصیل خود بگیرند، انتخاب مجله برای انتشار مقاله علمی آنهاست؛ چون برای آن یک مقاله زحمت و انرژی زیاده گذاشته میشود. هیچکس دوست ندارد تمام تلاشهایش بینتیجه بماند.
فرض کنید شروع به انجام پژوهش تحقیقاتی خود کردهاید، مقاله خود را نوشته و حتی کار ترجمه مقاله را هم انجام دادهاید، اما با یک انتخاب غلط در مجله، تمام این هزینهها به باد برود…
در این مطلب میخواهیم چند پایگاه داده معتبر معرفی کنیم که لیست مجلات و ژورنالهای مختلف را با تمام مشخصات به شما ارائه میدهند تا با توجه موضوع و نوع مقاله خود، یکی را انتخاب کنید.
پس حتماً تا انتها همراه ما باشید.
چرا چاپ مقاله در یک ژورنال معتبر علمی تا این اندازه مهم است؟
اگر دوست دارید درزمینهٔ علمی فعالیت جدی داشته باشید، لازم است ابتدا خود را به این جامعه معرفی کنید؛ بهترین راه معرفی هم ارائه یک ویترین تمیز از فعالیتها و سوابق علمی شماست.
چاپ مقاله در ژورنالهای علمی معتبر بینالمللی، مسیر شما را برای تحصیل در دانشگاههای خوب و با رتبه بالا هموار میکند و حتی میتوانید با مراکز تحقیقاتی معتبر کار کنید.
با ارائه یک مقاله علمی خوب، حتی میتوانید فرصت یادگیری از دیگر افراد را به دست آورده و با افراد زیادی همکاری داشته باشید.
پایگاه تامسون رویترز (ISI)
پایگاه تامسون رویترز یکی از بزرگترین پایگاههای علمی است که اطلاعات زیادی درباره چاپ مقاله و کتب علمی در خود جای داده است.
این پایگاه به مجلات ISI مرتبط بوده و پژوهشگران زیادی از شهرت و اعتبار این مجلات آگاه هستند.
تمام مقالاتی که در این پایگاه ثبت میشود باید انگلیسی باشد؛ ضمن اینکه پروسه داوری آن نیز نسبت به مجلات علمی دیگر کمی سختتر بوده و ممکن است زمان بیشتری طول بکشد.
کافی است با وارد کردن عنوان و یا ISSN مجله موردنظر در این سایت، از معتبر بودن آن مطمئن شوید؛ تمام مجلات این پایگاه رتبهبندی شده و باید ضریب تأثیر آن را چک کنید.
پایگاه پابمد (PUBMED)
پایگاه پابمد یک منبع رایگان است که امکان دسترسی به مقالات و مجلات مختلف در زمینه پزشکی و زیستشناسی را برای عموم مردم فراهم کرده است.
در این پایگاه میتوانید چکیدههایی که در کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، ارائه میشود را ببینید.
تمامی مقالات و اطلاعاتی این پایگاه در زمینه علوم پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری، دندانپزشکی و دیگر رشتههای مرتبط، است.
پس اگر مقاله مرتبطی دارید، میتوانید در این پایگاه مجلاتی با این زمینه پیدا کنید.
پایگاه اسکوپوس (SCOPUS)
بعد از تامسون، اسکوپوس رتبه دوم را داشته و مانند آن، در تمام زمینههای علمی، مقالات علمی میپذیرد.
جالب است بدانید که این پایگاه بیش از 11 هزار ناشر را تحت پوشش خود دارد و بیش از ۵۰ میلیون سند در زمینههای مختلف در آن جمعآوری شده است.
مجلات اسکوپوس هم مانند تامسون دارای رتبهبندی هستند؛ در سالهای اخیر، طرفداران این پایگاه و مجلات نیز رو به رشد است و شاهد استقبال بیشتری از سوی پژوهشگران هستیم.
پایگاه ای اس سی (ISC)
پایگاه بعدی، که به ISC شناخته میشود، مخفف عبارت Islamic World Science Citation Center است؛ یعنی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام.
این پایگاه از نشریه تا کنفرانسهای زیادی را پشتیبانی میکند و بیش از 50 کشور، در آن مشارکت دارند.
این پایگاه مانند موارد قبلی، رتبهبندی نمیشود؛ معیار رتبهبندی مجلات در ISC:
- انتشار منظم و با برنامه؛
- داوری و ارزیابی علمی دقیق؛
- اعتبار علمی ناشر، حضور در لیستهای معتبر جهانی؛
- تنوع جغرافیایی و سازمانی نویسندگان و ادیتورها؛
- رعایت خط مشی مجله؛
- اطلاعات تماس و وابستگی سازمانی نویسندگان؛
- اطلاعات کامل استنادی نشریه؛
- میزان تمرکز موضوعی؛
سخن پایانی
امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشد؛ اگر در مسیر شروع تحقیقات خود هستید، میتوانید روی کمک ترنسیس حساب کنید.
دارالترجمه رسمی ترنسیس، خدمات مختلف دانشجویی را با بهترین کیفیت و قیمت منصفانه به شما ارائه میدهد؛ از استخراج و ترجمه و چاپ فوری مقاله گرفته تا ترجمه رزومه، پارافریز تخصصی متن و ویراستاری حرفهای!
اگر تجربهای در نوشتن مقاله علمی دارید، خوشحال میشویم با ما درمیان بگذارید؛ مشتاقانه منتظر نظرات شما هستیم.
نظرات