طراحی و ساخت کیت تشخیص سریع کرونا نانوسنسور، توسط پژوهشگران مشهدی

مرداد 23, 1400
79 بازدید

   محققان  دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی و ساخت کیت تشخیص سریع کرونا بر پایه نانوسنسور شدند که می تواند در ۳۰ ثانیه تا دو دقیقه نتیجه را مشخص کند. به گزارش وب دا، طراحی و ساخت کیت تشخیص سریع کرونا بر پایه نانوسنسور در شرکت “نانوکاوشگران یکتای توس” تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به […]

طراحی و ساخت کیت تشخیص سریع کرونا نانوسنسور، توسط پژوهشگران مشهدی

   محققان  دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی و ساخت کیت تشخیص سریع کرونا بر پایه نانوسنسور شدند که می تواند در ۳۰ ثانیه تا دو دقیقه نتیجه را مشخص کند.

به گزارش وب دا، طراحی و ساخت کیت تشخیص سریع کرونا بر پایه نانوسنسور در شرکت “نانوکاوشگران یکتای توس” تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همت دکتر طاهره روحانی بسطامی طراحی و ساخته شده است.

این پژوهشگر شرکت دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: حساسیت کیت بیش از ۹۵ درصد است و نمونه برداری از بزاق انجام می‌شود، بنابراین اثرات ناخوشایند و در بعضی موارد مخرب تست‌های اوروفارنکس و نازوفارنکس را ندارد.

روحانی بسطامی خاطر نشان کرد: این کیت‌ها برای همه سنین قابل استفاده است و به دلیل استفاده از فناوری‌های نانو دارای حساسیت بالایی در شناسایی بیمارانی که دارای ویروس پایینی دارند است.

وی تصریح کرد: استفاده از این کیت برای شناسایی افراد بی‌علامت یا دارای ویروس پایین به سهولت میسر است که با این اقدام از انتشار بیشتر ویروس در سطح جامعه جلوگیری می‌شود؛ همچنین گونه‌های جدید ویروس با این تست قابل شناسایی است.

این پژوهشگر شرکت دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این کیت‌ها به زودی به مرحله تولید انبوه می‌رسد اظهار کرد: نتایج آزمایشگاهی ساخت این کیت تشخیصی بر اساس یک طرح تولیدی فناوری مصوب در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که بر روی بیش از ۵۵۰  بیمار انجام شده است که در مقایسه با شیوه استاندارد PCR بسیار موفقیت آمیز بوده است.

دکتر هادی منوری، مدیر مرکز رشد فناوریهای دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با تاکید بر اینکه از صاحبان طرح‌های فناور در این مرکز حمایت می‌شود اظهار کرد: طراحی و ساخت کیت تشخیص سریع کرونا بر پایه نانوسنسور در یکی از شرکت‌های دانش بنیان این مرکز، مستقر در پارک علم و فناوری سلامت، انجام شده است.

وی افزود: هدف از اجرای این طرح تولید کیت تشخیصی سریع  با قدرت تشخیص بیش از ۹۵ درصد از موارد مبتلا به بیماری کرونا است که از طریق تست بزاق یا نازال انجام می‌شود.

منبع: ايسنا