گواهینامه IMS (سیستم مدیریت یکپارچه) روشی است که هدف آن گردآوری مجموع فرآیندهای یک شرکت در یک سیستم واحد است. این امر به ویژه در مورد سیستم های مدیریتی و استانداردها و قوانین مدیریت اهمیت دارد. پیاده سازی IMS شامل پذیرش استانداردها و دستورالعمل های بین المللی مانند ایزو 9001 استاندارد مدیریت کیفیت، ایزو […]
گواهینامه IMS (سیستم مدیریت یکپارچه) روشی است که هدف آن گردآوری مجموع فرآیندهای یک شرکت در یک سیستم واحد است. این امر به ویژه در مورد سیستم های مدیریتی و استانداردها و قوانین مدیریت اهمیت دارد.
پیاده سازی IMS شامل پذیرش استانداردها و دستورالعمل های بین المللی مانند ایزو 9001 استاندارد مدیریت کیفیت، ایزو 14001 استاندارد مدیریت محیط زیست و ایزو 45001 استاندارد مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی است.
با IMS، یک شرکت میتواند کارایی و اثربخشی مدیریت خود را بهبود بخشد، و امکان دید کلان از فرآیندهای تجاری را فراهم می کند. این دیدگاه امکان بهبود مستمر را برای موفقیت سازمان و رضایت مشتریانش فراهم میکند.
با پیادهسازی یک سیستم مدیریت یکپارچه، شرکت میتواند هزینههای عملیاتی را کاهش دهد و تصمیمگیری خود را بهبود بخشد و در این مقاله به این خواهیم پرداخت که سیستم مدیریت یکپارچه چیست؟و چگونه میتوان آن را پیاده سازی کرد و استفاده از آن چه مزایایی برای شرکت ها دارد؟
اهمیت سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) برای موفقیت کسب و کار
مدیریت از مهم ترین جنبه های یک سازمان در تمامی قسمت های مرتبط با یک شرکت است. سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) یک رویکرد گسترده و سیستماتیک است.
پیاده سازی IMS شامل پذیرش استانداردها و دستورالعمل های بین المللی مانند ISO 9001 برای مدیریت کیفیت، ISO 14001 برای مدیریت محیط زیست و ISO 45001 برای مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی است. این فرآیند ممکن است شامل چندین استاندارد دیگر باشد، اما این سه اغلب با هم برای ارائه یک رویکرد جامع برای مدیریت کسب و کار و رسیدگی به بسیاری از چالشهای سازمان استفاده میشوند.
پس گفته میشود زمانی که دو یا چند استاندارد به صورت متوالی در یک شرکت وجود داشته باشد، یک سیستم مدیریت یکپارچه وجود دارد. این سیستم به سازمان ها کمک میکند تا هزینه ها را کاهش دهند اما در مقابل کارایی، ایمنی، رعایت مقررات و از همه مهمتر رضایت مشتری را افزایش دهند.
مزایای سیستم مدیریت یکپارچه (IMS)
مزایای بسیاری از IMS وجود دارد که بر عملکرد سازمان تأثیر میگذارد. عمده ترین مواردی که میتوان به آنها اشاره کرد عبارتند از:
- یکپارچه سازی سیستم های مدیریتی: سازمان تمام سیستم های خود را در یک ساختار واحد ادغام میکند که باعث کارایی بیشتر، کاهش زمان و هزینه میشود.
- کاهش ریسک: شرکت کنترل بیشتری بر تمام فعالیت ها دارد و از بروز مشکلات جلوگیری میکند.
- افزایش کارایی: بهبود کارایی در فرآیندها منجر به کاهش هزینه ها و کیفیت بالاتر محصولات و خدمات ارائه شده میشود.
- بهبود ارتباطات داخلی: ارتباطات آسان و چابک تر میشود، از شکایات داخلی جلوگیری میکند و همچنین کارایی در فرآیندها را بهبود میبخشد.
- افزایش رضایت مشتری: با بهبود تمامی موارد قبلی، شرکت به کیفیت محصول و خدمات دست یافته و رضایت مشتری را بالا میبرد.
همه این موضوعات بر عملکرد و حتی موفقیت سازمان تأثیر میگذارد. بنابراین، سرمایه گذاری بر روی یک IMS، موجب اطمینان از مدیریت کارآمد و سازمان یافته یک مجموعه میشود. همه اینها همیشه با هدف ایجاد برتری در ارائه محصولات و خدمات به مشتریان است.
چگونه یک IMS را در یک سازمان پیاده سازی کنیم؟
پیاده سازی IMS در یک سازمان نیازمند برنامه ریزی و مشارکت کل تیم است. برای رسیدن به این هدف به بهترین شکل ممکن، میتوانیم برخی از مراحل اساسی زیر را در نظر بگیریم:
- تعریف اهداف: مهم است که اهداف واضح و مشخص باشند تا سازمان بتواند در اجرای سیستم موفق شود.
- سیستم های مدیریت موجود شناسایی شود: محیط زیست، کیفیت، بهداشت، ایمنی و سایر بخش هایی که باید برای بهبود مستمر درگیر شوند.
- یکپارچه سازی سیستم ها: تمام سیستم های موجود را در یک ساختار واحد برای عملکرد و نظارت بهتر ترکیب کنید.
- تعریف تیم مسئول: این تیم باید متشکل از متخصصان واجد شرایط با دانش در تمامی سیستم های مدیریتی باشد.
- توسعه یک طرح پیاده سازی: این طرح باید تمام مراحل فرآیند، از شناسایی سیستم ها تا پیاده سازی IMS و دستگاه های کنترل آن یا تغییرات فرآیند را تعریف کند.
- ارائه آموزش: آموزش کل تیم سازمان در مورد IMS و اهداف آن و همچنین آموزش آنها در مورد ابزارهایی که مورد استفاده قرار خواهد گرفت بسیار مهم است.
- اجرای پیاده سازی: پس از اتمام مراحل قبلی، پیاده سازی IMS باید به تدریج انجام شود تا در طول فرآیند قابل تنظیم و ارزیابی باشد.
- انجام ممیزی داخلی: تأیید اینکه آیا سیستم پس از اجرای IMS طبق برنامه کار میکند یا خیر، برای اطمینان از موفقیت کسب و کار بسیارتان مهم است.
منبع: EIQM.IR
نظرات