سربلندی؛ منطق یاران امام‌حسین (ع) در روز عاشورا

مرداد 24, 1400
43 بازدید

 نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان گفت: یاران امام حسین (ع) در بیعت، منطق دفاع از شرف، استقامت، شهادت و سربلندی است. آیت‌الله علی خاتمی پیش از ظهر امروز (۲۴ مردادماه) در سوگواره «احلی من العسل»، اظهار کرد: یکی از عبارت‌هایی که در عاشورا ماندگار شد، مربوط به مکالمه امام حسین (ع) با حضرت قاسم (ع) بوده […]

سربلندی؛ منطق یاران امام‌حسین (ع) در روز عاشورا

 نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان گفت: یاران امام حسین (ع) در بیعت، منطق دفاع از شرف، استقامت، شهادت و سربلندی است.

آیت‌الله علی خاتمی پیش از ظهر امروز (۲۴ مردادماه) در سوگواره «احلی من العسل»، اظهار کرد: یکی از عبارت‌هایی که در عاشورا ماندگار شد، مربوط به مکالمه امام حسین (ع) با حضرت قاسم (ع) بوده و آن عبارت شامل «احلی من العسل» است.

وی افزود: در واقعه عاشورا می‌خوانیم که دشمن در سرزمین کربلا با لشکری انبوه، امام حسین (ع) را محاصره کرد و این امام بزرگوار را سر دوراهی قرار داد که اگر می‌خواهد زنده بماند باید با ذلت تسلیم یزید شود و یا خود را آماده کشته شدن کند که امام حسین (ع) با شعار «هیهات منا الذله» بر طبق خواسته خدا، پیامبر (ص)، حضرت زهرا (س) هرگز ذلت را نپذیرفت و با ظالم بیعت نکرد.

این مسئول با اشاره به اینکه لشکریان امام حسین (ع) شب عاشورا از دشمن مهلتی برای عبادت خواستند، ادامه داد: سیدالشهدا (ع) در چادر اجتماع همه نیروها ایستاد و سخنرانی کوتاهی کرد و فرمود: «این قوم دست از سر من برنمی‌دارد تا من تسلیم شوم اما من این راه را ادامه می‌دهم. من بیعتم را از شما برداشتم، از تاریکی شب استفاده کنید و از معرکه جان سالم به در ببرید».

نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان تصریح کرد: در تاریخ ثبت شده که حتی یک نفر هم این جمع را ترک نکرد و هر کدام به نحوی اعلام وفاداری کرد و سردمدار آن‌ها حضرت ابالفضل‌العباس (ع) بود که فرمود «اگر ۷۰ مرتبه این موضوع تکرار شود، همین راه را انتخاب می‌کنم». وقتی همه اعلام وفاداری کردند امام حسین (ع) برای آن‌ها دعا کرد و  فرمود: «من یارانی باوفاتر از یاران خود ندیدم».

آیت‌الله خاتمی با اشاره به اینکه امام حسین (ع) به یاران خود خبر داد که همه مردان در این رزم کشته می‌شوند و فقط امام سجاد (ع) به مصلحت خداوند زنده ماند، عنوان کرد: در این بین نوجوان ۱۳ ساله کربلا نیز از امام حسین (ع) سئوال کرد: «آیا من نیز جزو شهدا هستم» امام برای اینکه همه بدانند که حضرت قاسم تحت تأثیر احساسات قرار نگرفته و با منطق تصمیم گرفته است، از او سئوال کرد: مرگ در نزد تو چگونه است؟ او پاسخ داد: «احلی من العسل» (از عسل شیرین‌تر است).

وی با اشاره به اینکه لشکر امام حسین (ع) بسیجی و متشکل از پیرمرد، جوان ۱۸ ساله، فرمانده ۳۹ ساله و نوجوان ۱۳ ساله بود، یادآور شد: یاران امام حسین (ع) در این بیعت، همه یک منطق داشتند و آن دفاع از شرف، استقامت، شهادت و سربلندی است و همه در این مسابقه مردانگی و عزت و جوان‌مردی برنده شدند.

این مسئول اظهار کرد: امام خمینی (ره) انقلاب اسلامی را پرتویی از قیام عاشورا خواند و دفاع مقدس نیز برای حفظ استقلال و آزادی از این مکتب الگو گرفته است. از استان زنجان ۴۱۹ دانش‌آموز نیمکت‌های مدرسه را برای اهداف والاتر رها کردند و با شهادت در جبهه حق در تاریخ جاودانه شدند.

این مسئول خاطرنشان کرد: دانش زمینه بزرگی انسان‌ها را فراهم می‌کند و اگر می‌خواهیم کشور قدرتمند شود باید دانش‌آموزان و نوجوانان به عنوان آینده‌سازان کشور، ضمن پرورش اخلاق، سنگر علم را با قدرت تقویت کنند.

منبع: ايسنا