یکی از دغدغههایی که اکثر خریداران لوازم خانگی با آن روبرو هستند، این است که هواپز خریداری کنند یا سرخ کن. در حقیقت تعریف و عملکرد این دو دستگاه برای مشتریان یکسان است و در حین خرید، آنها را با مشکل مواجه میکند. اگر شما هم برای خرید این دو دستگاه دچار تردید هستید تا […]
یکی از دغدغههایی که اکثر خریداران لوازم خانگی با آن روبرو هستند، این است که هواپز خریداری کنند یا سرخ کن. در حقیقت تعریف و عملکرد این دو دستگاه برای مشتریان یکسان است و در حین خرید، آنها را با مشکل مواجه میکند. اگر شما هم برای خرید این دو دستگاه دچار تردید هستید تا انتها با ما همراه باشید تا به مقایسه سرخ کن و هواپز بپردازیم.
هواپز (Air Fryer) یا سرخ کن بدون روغن چیست؟
جهت مقایسه این دو دستگاه پر کاربرد لازم است تا با کاربرد و مزایای هر کدام از آنها آشنا شوید سپس میتوانید تفاوت سرخ کن و هواپز را بهتر درک کنید و در امر خرید، تصمیم بهتری اتخاذ کنید. هواپز یا سرخ کن بدون روغن، یکی از لوازم برقی کوچک در آشپزخانه است که با کمک جریان همرفتی هوا، هر نوع ماده غذایی را مغز پخت میکند.
هواپز از یک سبد، المنت حرارتی و فن تشکیل شده است. المنتها با توجه به دمای تعیین شده، هوای داخل محفظه را گرم میکنند و دستگاه به کمک فنهای تعبیه شده، هوای گرم را در محفظه حرکت میدهد و باعث مغز پخت شدن و سرخ شدن مواد غذایی میشود. لازم به ذکر است که سرخ کن بدون روغن در دو نوع تک سبد و دو سبد (دوقلو) طراحی و تولید میشود که شما با توجه به نیاز خود میتوانید یکی را انتخاب و خریداری کنید.
مزایای هواپز یا سرخ کن بدون روغن چیست؟
آشپزی سریع : یکی از امکاناتی که هواپز یا سرخ کن بدون روغن در اخیتار شما قرار میدهد، تسریع روند آشپزی است. کافیست تا مواد غذایی را داخل محفظه قرار دهید، دما و مدت زمان پخت را تنظیم کرده و یا از بین برنامههای پخت پیش فرض یکی را انتخاب کنید.
شستشوی آسان: تمیز کردن لوازم پخت و پز، به خصوص سرخ کن همیشه مشکل و دشوار است. یکی از مزایای هواپز، شستشوی آسان است. برای شتسشو کافیست، سبد سرخ کن بدون روغن را خارج کرده و با آب ولرم و مایع ظرفشویی بشویید.
برنامه پخت پیش فرض: یکی از گزینههایی که در هواپز قرار داده شده، برنامه پخت پیش فرض است. برنامه پخت پیش فرض که با توجه به برند سازنده و ظرفیت دستگاه، متفاوت است به شما این امکان را میدهد که تنها با لمس با برنامه مورد نظر، اقدام به طبخ غذای خود کنید. به عنوان مثال با انتخاب برنامه استیک، دما و مدت زمان پخت به صورت اتوماتیک تنظیم و دستگاه شروع به کار میکند.
غذاهای مختلفی را طبخ کنید: از سرخ کن بدون روغن میتوانید برای سرخ کردن، کبابی کردن، پخت و پز، گرم کردن مجدد، خشک کردن میوه و سبزیجات استفاده کنید.
افزایش سلامتی بدن: سرخ کن بدون روغن برای تهیه و سرخ کردن مواد غذایی به روغن بسیار اندکی نیاز دارد. در نتیجه غذاهای آماده شده در سرخ کن بدون روغن برای بدن مضر نبوده و باعث افزایش سلامتی قلب و عروق میشوند.
پنل تنظیمات دیجیتالی: یکی دیگر از امکاناتی که در سرخ کنهای بدون روغن وجود دارد، پنل تنظیمات دیجیتالی است که علاوه بر نمایش دما و مدت باقی مانده پخت به شما این امکان را میدهد که مدت زمان پخت، دمای پخت و برنامه پیش فرض را انتخاب کنید.
پخت همزمان دو غذا در هواپز دوقلو: اگر شما هواپز دوقلو تهیه کرده باشید میتوانید همزمان دو غذای متفاوت را طبخ و نوش جان کنید.
سرخ کن چیست؟
سرخ کن یکی از وسایل آشپزخانه است که برای سرخ کردن مواد غذایی به کار میرود. روش کار سرخ کن به این صورت است که محفظه دستگاه مملو از روغن میشود و پس از داغ شدن، مواد غذایی داخل آن قرار داده شده و سرخ میشوند.
مضرات سرخ کن با روغن
برای سلامتی مضر است: در واقع سرخ کن با روغن هیچ مزیتی ندارد و برای سلامتی مضر است. غذای تهیه شده در سرخ کن با روغن مملو از روغن است که علاوه بر اضافه وزن، برای سلامتی قلب و عروق مضر بوده و سلامتی بدن را با مشکل مواجه میکند.
مصرف بالای روغن: سرخ کنهای با روغن برای تهیه غذاهای مختلف نیاز به روغن زیادی دارند و به جز بحث سلامتی از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه نیست.
تنوع غذای پایین: سرخ کن با روغن تنوع غذایی خاصی ندارد و تنها برای سرخ کردن و سوخاری کردن مواد غذایی به کار گرفته میشود.
شستشوی مشکل: یکی از اساسیترین مشکلات سرخ کن با روغن، نظافت آن است زیرا دستگاه به شدت چرب شده و برای تمیز کردن آن انرژی و زمان زیادی نیاز دارید.
جمع بندی
اگر شما هم قصد سرخ کن یا هواپز را دارید و برای تصمیم گیری دچار مشکل هستید، باید بدانید که بهترین انتخاب هم از نظر قیمت و هم از نظر عملکرد، هواپز است. هواپز علاوه بر حفظ سلامتی بدن، طعم واقعی غذا، شما را از خرید دستگاههای دیگر پخت و پز بی نیاز میکند.
نظرات