برای جلوگیری از آفت جوانه مرکبات چه باید کرد؟

مهر 8, 1400
236 بازدید

 مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران توصیه های فنی مدیریت کنترل و جلوگیری از خسارت آفت جوانه خوار مرکبات را اعلام کرد.  عبدالرحمن زاغی با بیان اینکه آفت جوانه خوار مرکبات به جوانه های نورسته مرکبات حمله کرده و بعضا موجب قطع جوانه های حاوی گل می شود، اظهار کرد: در بعضی از باغات، تراکم […]

برای جلوگیری از آفت جوانه مرکبات چه باید کرد؟

 مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران توصیه های فنی مدیریت کنترل و جلوگیری از خسارت آفت جوانه خوار مرکبات را اعلام کرد.

 عبدالرحمن زاغی با بیان اینکه آفت جوانه خوار مرکبات به جوانه های نورسته مرکبات حمله کرده و بعضا موجب قطع جوانه های حاوی گل می شود، اظهار کرد: در بعضی از باغات، تراکم بالای آفت منجر به کاهش محصول می شود.

وی با اشاره به ضرورت بازدید، بررسی و برآورد توده های تخم زمستانگذران آفت در باغات مرکبات توسط کارشناسان پیش آگاهی و شبکه مراقبت مرکبات در محدوده تنه و محل انشعاب شاخه های اصلی بطور مستمر و هفتگی تا تعیین پیک تفریخ تخم و ظهور لاروهای سن اول آفت، توصیه های فنی مدیریت کنترل و جلوگیری از خسارت آفت جوانه خوار مرکبات را اعلام کرد و گفت: کنترل غیرشیمیایی و بیولوژیک و مبارزه مکانیکی (حذف و امحاء دستجات تخم آفت با دست) از طریق وارسی تنه و شاخه های اصلی حاوی تخم آفت و استفاده از ترکیب (BT) در زمان تفریخ تخم های آفت بر اساس پیش آگاهی کارشناسان حفظ نباتات از راه های کنترل این آفت است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران کنترل شیمیایی را از دیگر راه های مبارزه با این آفت عنوان کرد و افزود: روغن پاشی روی تنه و شاخه های اصلی درخت چند روز قبل از تفریخ تخم به نسبت ۲.۵ درصد با سمپاش پشتی تلمبه ای یا شارژی انجام شود و در صورت تراکم بالای آفت و احتمال خسارت اقتصادی به جوانه های نو رسته نیز استفاده از یکی از حشره کش های فسفره مانند مالاتیون یا دورسبان یا فوزالن به نسبت ۲ لیتر در یک هزار لیتر آب در زمان پیک تفریخ تخم های افت بر اساس نظر کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک گیاهپزشکی بصورت مه پاش روی تنه و جوانه های نورسته، توصیه می شود.

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، وی در خاتمه با تاکید بر اینکه قبل از اقدام به سمپاشی به زنبورداران منطقه اطلاع رسانی شود، رعایت نکات ایمنی مانند استفاده از لباس مخصوص سمپاشی، کلاه، ماسک، دستکش و خودداری از خوردن، آشامیدن و سیگارکشیدن هنگام سمپاشی و  شستن اعضای آلوده  بدن پس از اتمام کار با آب و صابون را الزامی دانست و گفت: کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها، مراکز جهاد کشاورزی و کلینیک های گیاهپزشکی آماده راهنمایی و پاسخگویی به سوالات باغداران و بهره داران هستند.

منبع:ایسنا